84 четения

Пълен комплект медали за състезателите „Етър 78“ от „Загорски стрелец“, Дамян Дачев се окичи със злато

89 състезатели от 12 клуба участваха в Националния турнир по стрелба с лък „Загорски стрелец“. Надпреварата за девойки и младежи до 20 години, мъже и жени се проведе в спортна зала „Иван Вазов“ в Стара Загора. Участниците демонстрираха уменията си в дисциплините олимпийски стил и компаунд, като мишените бяха на дистанция от 18 метра.

В дисциплината олимпийски стил състезателят на „Етър 78” Дамян Дачев победи в квалификациите и елиминациите, показвайки, че се намира в отлична форма преди държавното първенство в зала.

Възпитаникът на треньора Димитър Димитров записа 569 точки в квалификациите, което му осигури първо място и класиране на осминафинал. В елиминациите той се справи последователно със Станислав Матев СК „Старозагорски стрелец“ с 6:2 и с 6:0, Сергей Алексеев СК „Робин Худ“, Йордан Джамбазов „Джамбо 2006“ и Венцислав Великов „Робин Худ“.

При девойките Никол Недялкова от „Етър 78“ спечели сребърен медал, като в спора за златото отстъпи пред Йорданка Атанасова СК „Тракиец Садово“ с 2:6. С бронз се окичи съотборничката й Даниела Личева, надстреляла Димана Петрова СК „Антибиотик“ с 6:0.

Преди това двете етърки премериха сили на полуфинал, в който Никол спечели с 6:5 (10:8 т.). В същата група Мирослава Драшкова е седма, Диана Кьорчева е девета.

В отборната надпревара при девойките „Етър 78“, представен от Недялкова, Личева и Драшкова, отстъпи на финала пред връстничките си от „Антибиотик“ (Разград) с 4:5 (18:21). При младежите Мирослав Станчев остана шести.

При жените великотърновката Добромира Данаилова завоюва златен медал. Състезателката на „Йотов Арчъри Академи“ надстреля Ивелина Славчева СК „Феникс Арчъри“ с 6:0, Радка Василева „Робин Худ“ с 6:4 и на финала Петя Василева „Феникс Арчъри“ с 6:2.

При мъжете на компаунд най-добре от великотърновските стрелци се представи Димитър Димитров, който е четвърти. В елиминациите той се справи със съотборника си Светослав Тончев със 141:128, с Марин Василев „Робин Худ“ със 143:142, на полуфинала отстъпи пред Виктор Петров „Джамбо 2006“ със 143:144, а в малкия финал загуби от Мартин Матев СК „Габарит“ със 140:141. Светослав Тончев е девети, Илиян Петков раздели 17-о място. В отборното класиране на компаунд „Етър 78“ в състав: Димитров, Тончев и Петков са трети, падайки на полуфинала от „Джамбо 2006“ с 212:224.

При жените на компаунд Анна Коларова остана пета в квалификациите и не се класира за елиминациите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!