Лайънс клубовете дариха хранителни продукти и консумативи на дома „Пеньо и Мария Велкови”

МАЛЧУГАНИТЕ ОТ ДОМА ЗА ДЕЦА, ЛИШЕНИ ОТ РОДИТЕЛСКИ ГРИЖИ „ПЕНЬО И МАРИЯ ВЕЛИКОВИ” БЯХА ЗАРАДВАНИ С ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ, САНИТАРНИ И БИТОВИ СТОКИ. Дарението е по инициатива на Лайънс клубовете „Велико Търново”, „Велико Търново – Арбанаси” и „Царевец”. Кампанията по събиране на стоките се проведе на 5, 6 и 7 февруари в старата столица.

„Тази акция е по идея на Асоциацията на Лайънс клубовете в България „Дистрикт 130” и ръководството на „Метро” – България. Кампанията се нарича „Сподели и помогни” и представлява събиране на хранителни продукти и стоки от първа необходимост. Пунктът бе в магазина на „Метро” във Велико Търново, където раздавахме листовки на клиентите и ги информирахме за цялата инициатива. Когато купеха продукти, те ги оставяха в специално обособени зони. Всичко, което сме събрали, го даряваме на дома. Стойността на продуктите е 1200 лева. Наясно сме, че с това дарение не може категорично да решим проблемите на децата, лишени от родителски грижи, но освен чисто материалното изражение искаме да покажем, че самите деца могат да разчитат на нас”, заяви Веселин Георгиев, президент на Лайънс клуб „Велико Търново – Арбанаси” и регионален председател на Лайънс клубовете в зона „Янтра”. Дарението включваше брашно, олио, варива, макарони, сладкиши, сокове и други стоки за лична хигиена и бита.

darenie 1„Много съм благодарна на Лайънс клубовете, че и тази година не ни забравиха. Хранителните продукти ще ни бъдат от голяма полза и ще облекчат”, увери директорката на дома Ганка Григорова. Тя подчерта, че СКОРО ТАКОВА МАЩАБНО ДАРЕНИЕ НЕ Е ПРАВЕНО В ДОМА.

Кампанията „Сподели и помогни” се провежда за втора година във Велико Търново. Тази година ще се проведе и ГОДИШНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ЛАЙЪНС КЛУБОВЕТЕ В ЦЯЛА ЕВРОПА „Европа форум” в България. За първи път страна от Източна Европа ще бъде домакин на този форум. В предходните години събитието се е състояло в Германия, Англия и останалите развити страни. „Предстои ни сериозна организация. Ще се състои в Националния дворец на културата в София, където ще пристигнат около 1600 членове”, допълни регионалният председател на Лайънс клубовете в зона „Янтра”.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимка Светослав СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *