13 четения

В Лясковец отбелязаха Световния ден за безопасен интернет за децата

Днес учениците, учителите и гости на лясковското училище „Цани Гинчев“ отбелязаха Международния ден за безопасен интернет за децата. Те се срещнаха със създателите на най-полезния образователен портал „Уча.се“ – Дарин Маджаров и Антон Бъчваров. Авторите разкриха на малчуганите как да играят, да се учат и да се забавляват във виртуалното пространство, без да бъдат застрашени по някакъв начин. Използвайки видеоуроците, игрите и упражненията от сайта „Уча.се“, децата повишават успеха си в училище, като същевременно се забавляват.

На срещата децата не скриха своя интерес от сайта. По-големите ученици споделиха своите впечатления от портала, тъй като за тях той е известен още отпреди две години. В разговора стана ясно, че децата умеят да работят безопасно с платформата, а създателите изненадаха малките си приятели с най-новия продукт – учебна игра, която позволява всеки ученик да провери своите знания, докато играе.

За пореден път учителите от училище „Цани Гинчев“ доказаха своя иновативен подход при работата с учениците и при представяне на учебния материал по различен и леснодостъпен начин. За тях е важно новите технологии да бъдат използвани правилно и целенасочено, така че да направят достъпна дори и най-трудната материя. „Под формата на игра тя става приятна и лесна за децата”, споделя професионалния си опит екипът на директора Диана Петкова.

Образователният портал „Уча.се“ е подходящ и за по-големи ученици. Целта на учителите е децата да искат да учат, да обичат да учат и да се забавляват, учейки. На срещата в лясковското начално училище присъства и старши експертът по начално образование в Регионалния инспекторат по образование Захаринка Чакалова. Тя подкрепи използването на новите технологии и иновативни методи в обучението на децата от началния етап на основното образование и пожела ползотворна бъдеща дейност на всички.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *