2 четения

Изгладняло морско лъвче се настани в сепаре на луксозен ресторант в Сан Диего

Недохранено морско лъвче се настани в сепаре на луксозен ресторант в Сан Диего с изглед към океана и веднага привлече вниманието на обслужващия персонал, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

„Тя седна на канапето, сякаш беше готова да започне да се храни – разказа майстор готвачът на ресторанта „Марин рум“.

Менюто, което предлага „жълтоперест тон и дроб Росини“ и „лакирано телешко с джинжифил и тофу“, обаче се оказа много сложно за 8-месечното животно.

Морското лъвче вероятно се е придвижило по рампата от плажа и е влязло през вратата, оставена отворена от почистващия персонал. То бързо се ориентирало и се настанило, но едва се отпуснало и пристигнал спасителен екип.

За морското лъвче ще се погрижат в тематичния парк „Морски свят“ в Сан Диего. Неговите специалисти се надяват да успеят да го подсилят и да го върнат в естествената му среда. Летаргичното морско лъвче тежи само 9 кг – наполовина на нормалните за възрастта му.

Смъртността сред морските лъвове по американското крайбрежие се е увеличила през последната година. Морските биолози прибират много болни, изгладнели или изхвърлени на брега малки. Само тази година тематичният парк „Морски свят“ е спасил 47 морски лъвове и други бозайници. Според специалистите храната на животните е недостатъчна заради по-високата от нормалното температура на океанската вода, предизвикана от явлението Ел Ниньо.

/БТА/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *