6 четения

Местни политици, магистрати и техни близки с респектиращи влогове в КТБ

ПОЛИТИЦИ, МАГИСТРАТИ И ТЕХНИТЕ БЛИЗКИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО И РЕГИОНА МАСОВО СА СЕ ВЪЗПОЛЗВАЛИ ОТ ПРЕФЕРЕНЦИИТЕ ПО ДЕПОЗИТИТЕ, които предлагаше КТБ, преди да фалира. Това се вижда от поредния списък, оповестен от синдиците на банката в несъстоятелност.

Освен публичните личности, за които отдавна стана известно, че имат солидни влогове в банката – като почетния председател на ДПС Ахмед Доган (1.4 млн. лв., плюс 1.1 млн. евро) и министъра на културата Вежди Рашидов (661 хил. лв. и 950 хил. евро), в списъка са множество имена на физически лица, които трябва да декларират имуществото си заради заеманите от тях постове. Тук са депутати, кметове, общински съветници, магистрати и техните съпрузи.

Сред солидните вложители е бившият НДСВ депутат Марияна Костадинова. Според последния списък тя е имала два депозита в лева. Единият е за 235 хил., а другият от 317 хил. лв., както и трети от 25 хил. евро. Съпругът й Огнян Костадинов също е сред вложителите, но той е с далеч по-скромни суми три влога в лева 44 хил., 77 хил. и 6 хил., както и 3 хил. евро. От списъка на вложителите личат и имената на окръжния съдия Станислав Стефански, който е имал влог от 11 хил. евро и 5 хил. долара, както и на съпругата му – съдебния изпълнител Диана Колева – със 114 хил. лв.

С. МАРИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *