53 четения

Никола Велков: „Имаме крещяща нужда от футболни терени”

Другите спортове вече имат база, трябва да се осигурят условия и за младите футболисти, казва директорът на школата на „Етър ВТ”

 

Детско-юношеската школа на футболен клуб “Етър ВТ” има огромна нужда от терени, за да продължи развитието си във възходяща линия, коментира директорът й Никола Велков. По неговите думи вече около 400 деца тренират футбол във великотърновския клуб, но са силно затруднени от липсата на база за подготовка.

“Безспорно пред последните 1 – 2 години се направи страшно много за спортната база във В. Търново. Налице са отличен терен на стадион “Ивайло”, обновени открита и закрита лекоатлетически писти, ремонтирани южни зали, в които се развиват няколко вида спорт. Залите западно от стадиона, които доскоро пустееха, също вече са пуснати и в тях се водят тренировки. Всички имат добри условия, отоплени, осветени зали и съблекални. В същото време теренът в Старото военно училище бе разкопан, а на негово място не бе направен нов. Смятам, че сега усилията трябва да се насочат към изграждането на изкуствен терен за футбол в Спортното училище, който е крещящо необходим за футбола”, заяви Никола Велков. Според него във възстановеното Спортно училище се обучават над 100 футболисти, които нямат нормални условия за тренировки. Същото важи и за останалите деца, които се подготвят в школата на “Етър ВТ”.

“Директорката и учителският колектив проявяват необходимото разбиране и успяваме да съчетаем подготовката с образованието. Общата ни цел е да изграждаме спортисти с възможности за реализация, а не разгащени младежи без мисъл, удобни и лесни за манипулиране. Президентът на “Етър” Александър Нанков осигурява транспорт и имаме възможност да пътуваме до Варна, Стара Загора, Ловеч и други центрове за контролни и официални мачове. Децата ни са облечени и обути, но когато видят при какви условия се тренира в другите клубове, се демотивират и ни е трудно да ги задържим, когато получат предложения. Само от лятото досега “Литекс” ни взе три талантливи момчета. Ако не направим терени, и други ще си тръгнат и трудът на треньорите и усилията на президента и хората, които ни помагат, ще отидат на вятъра”, каза още Кольо Велков. Той апелира към депутатите от Великотърновски регион, независимо от коя политическа сила са, да подкрепят усилията на кмета Даниел Панов и да лобират пред спортния министър Красен Кралев за отпускане на средства за терена в Спортното училище. От ремонт се нуждаят и двете клетки с изкуствено покритие в училището, построени преди години. Общо десет треньори са ангажирани в школата на “Етър ВТ”, които обхващат деца от детските градини до представителния мъжки отбор.

Един коментар за “Никола Велков: „Имаме крещяща нужда от футболни терени”

  • 11.02.2016 в 18:02
    Permalink

    Kогато имаше вие взехте ,че ги унищожихте.Сега ревете ,че нямате терени.Защо допуснахте от тринировъчното игрище,да стане това което е днес?Игрището на гара Велико Търново.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *