5 четения

Общинският детски комплекс търси най-добрите малки художници

„АЗ В ЕДИН ВЪЛШЕБЕН ГРАД” Е ТЕМАТА НА ТРАДИЦИОННИЯ УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС, КОЙТО ОБЕДИНЕНИЯТ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО обявява винаги в навечерието на празника на града 22 март. Състезанието, което търси и насърчава млади художници, ще завърши с експонирането на най-добрите рисунки на участниците.

Според регламента в конкурса могат да участват деца и ученици от предучилищна възраст до VІІІ клас, разделени в следните възрастови групи: І група – предучилищна възраст; ІІ група – І – ІV клас; ІІІ група – V – VІІІ клас; ІV група – деца със специални образователни потребности.

Всеки участник има право да представи само едно свое произведение. Няма ограничения в жанра. Рисунките могат да бъдат с живописни, графични и приложни техники върху лист.

Всяка творба трябва да е съпроводена с информация за художника – имената му, възрастта и класа и в кое училище или детска градина учи.

Компетентно жури ще селектира най-добрите рисунки за представянето им в изложба по следните критерии: композиционни умения, оригиналност и въображение, техническо изпълнение, пространство и материалност.

Във всяка група ще бъдат присъдени по три награди. Отличените деца и ученици ще получат предметни награди и благодарствена грамота за участие. Крайният срок за изпращане на творбите е 7 март включително в сградата на Общински детски комплекс, на бул. „България” N 24, стая 213.

Резултатите ще бъдат обявени на 18 март, когато ще бъде експонирана и изложбата. Рисунките на децата ще бъдат подредени в МОЛ – Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *