37 четения

Тодор Димов от „Етър – Виктори 2011” донесе единствения медал за региона от шампионата по борба за юноши

Тодор Димов спечели единствения медал за региона от Държавното първенство по свободна борба за юноши. Състезателят на великотърновския клуб „Етър – Виктори 2011” се класира трети в категория до 60 килограма. Възпитаникът на треньора Николай Викторов загуби само една схватка от втория в класирането Мустафа Мустафов от „Олимпиец” (Търговище). В срещата за трето-четвърто място той тушира Емин Еминоглу от Димитровград, като преди това поведе категорично по точки. Общо 22-ма млади борци бяха дали заявка за участие в категорията, двама отпаднаха на кантара. Девети в категорията се подреди Валентин Дончев от другия великотърновски клуб „Царевец Етър 93”, тринайсети е Николай Стойнов „Локомотив” (Г. Оряховица). Наставникът на Димов – Николай Викторов, заяви, че е доволен от представянето на талантливия ученик в Спортното училище във В. Търново, който преди седмица се подреди пети в шампионата за мъже, и очаква той да получи повиквателна за националния отбор.

Междувременно стана ясно, че „Етър – Виктори 2011” е одобрен за финансиране на проект пред Министерството на спорта по програмата „Спорт за децата в свободното време”. Сформирани са три групи, които ще водят занимания в залата по борба на стадион „Ивайло” от 16, 17 и 18 часа.

Класирания в първата десетка на категориите си в шампионата на страната записаха още двама борци от региона.

Станислав Бояджиев от „Локо” (Г. Оряховица) е пети до 50 кг, в същата категория Венелин Митков от „Царевец Етър 93” е десети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *