11 четения

Бившата ледена пързалка превърната в езеро, в лютата зима водата в него замръзва

ЕСТЕСТВЕНО ЕЗЕРО СЪЩЕСТВУВА НА МЯСТОТО НА БИВШАТА ЛЕДЕНА ПЪРЗАЛКА във Велико Търново, съборена преди десетина години заради нерентабилност, липса на пари за поддръжка и опасност от взрив на амоняка. Не общинския терен бяха построени доста луксозни блокове, но пързалката така и си стои. На находката зад стадиона вчера случайно се натъкна наш екип по време на репортерска проверка по друг случай. Обитателите признаха, че това наистина е езеро, при това „гарнирано“ със строителни отпадъци. По време на лютия студ при минус 20 градуса водоемът дори бил замръзнал и почти се превърнал в естествена ледена площадка.

ДОКУМЕНТАЛНО И ПИАРСКИ ОТ ГОДИНИ СЕ ТРЪБИ, че на това място някога ще има спортен терен. Районът на бившите ледена пързалка и тренировъчно игрище във Велико Търново, които се намират западно от стадион „Ивайло”, щял да се превърне в съвременен спортен комплекс. Проектът бил разработен, а планът предвиждал построяването на футболен терен с изкуствено покритие, осветление и трибуни. Освен това щяло да има втори, по-малък терен с естествена трева, сектори за тласкане на гюле, хвърляне на копие, диск и чук, както и малка лекоатлетическа писта. Това щяло да стане след кандидатстване по европейски проекти от страна на общината в старата столица.

Нели СУКОВА

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

Един коментар за “Бившата ледена пързалка превърната в езеро, в лютата зима водата в него замръзва

  • 12.02.2016 в 14:16
    Permalink

    Абе стига глупости – това не са строителни отпадъци, а са боклуците, които изпълнителя на общинския проект за подмяна на тротоарите, сиреч самата община, складира цялата минала година. Прахолякът и мизерията бяха нетърпими през лятото, сега през зимата е това – езерото Байкал плюс боклуците от „реализирания проект“…

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!