6 четения

Благотворителен базар на мартеници подпомага потребителите на социални услуги в община Велико Търново

Благотворителен базар на мартеници заработи във Велико Търново. Ръкоделията и сувенирите на щанда са изработени от потребители на социалните услуги на територията на общината. Събраната сума от продажбата на мартениците ще бъде използвана за подпомагане на дейността на артателиетата, които са създадени и работят към клубовете, центровете и домовете.

Всяка година майсторите разполагат изделията си безвъзмездно на свое място в центъра на града с подкрепата на кмета Даниел Панов. Щандът се намира в непосредствена близост до централните автобусни спирки на ул. „Васил Левски” и сградите на Община Велико Търново и Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”. Изнесеният базар ще работи всеки ден от 10:00 до 18:30 часа.

Част от артикулите ще бъдат подредени и в благотворителна изложба базар. До 1 март експозицията ще гостува в центровете, домовете и клубовете на територията на Велико Търново и населените места от общината, в които се предлагат социални услуги.

Графикът на благотворителната изложба на мартеници и сувенири, изработени от потребители на социалните услуги, включва Домът за възрастни хора с умствена изостаналост и Защитеното жилище за лица с умствена изостаналост в с. Церова кория и центровете за настаняване от семеен тип на „SOS Детски селища”, където тя ще остане до 17 февруари. На следващия ден и до 20 февруари експозицията ще гостува в Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца и младежи – Велико Търново, Центъра за социална рехабилитация и интеграция на възрастни – Велико Търново, и Дома за стари хора „Венета Ботева”. В Съюза на инвалидите, училището за талантливи деца в село Русаля и Кризисния център за деца в Балван изложбата ще остане от 21 до 22 февруари. Мартеничките ще бъдат изложени също в Дневния център за деца с увреждания „Дъга “ – Велико Търново, и центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи I, II и III – Велико Търново, в периода 23 – 24 февруари. През следващите два дни експозицията ще премине през Защитеното жилище за лица с умствена изостаналост в Дебелец, Дневния център за възрастни хора с увреждания във Велико Търново и Дома за деца, лишени от родителска грижа „Пеню и Мария Велкови“ в старата столица. На 27 и 28 февруари базарът ще е в Дома за възрастни хора „Св. Иван Рилски“ в Балван, Центъра за настаняване от семеен тип за деца – Велико Търново, и Центъра за настаняване от семеен тип за лица – Велико Търново. В последния ден на месеца артикулите ще се продават в Дневния център за възрастни хора във Велико Търново, Защитеното жилище за лица с психични заболявания – село Церова кория, и Центъра за социална рехабилитация и интеграция за лица с психични разстройства и интелектуални затруднения в областния град, където ще остане до 1 март.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!