6 четения

Баскетболистите от „Аркус” са общински шампиони във възрастта 8 – 10 клас

Четири отбора се включиха в общинските ученически игри по баскетбол във възрастта 8 – 10 клас при юношите. Срещите помежду им се проведоха в залата по баскетбол в спортен комплекс “Ивайло”. Като фаворити се очертаха тимовете на Американския колеж “Аркус” и на Езикова гимназия “Проф. д-р А. Златаров”, в които личаха имената на състезатели на БК “Етър 49”.

Очаквано сблъсъкът между тях се превърна във финал на игрите. Победа със 73:59 извоюва тимът на “Аркус”, който вдигна купата. В другите си два мача колежаните надиграха ПГТ “Д-р В. Берон” с 62:26 и ПГАСГ “А. Попов” с 36:26. За общинските първенци, водени от преподавателя Николай Борисов, играха Георги Обретенов, Георги Павлов, Иван Вълчев, Марин Кожухаров, Онур Саидов и Кристо Панев.

Втори станаха юношите от Езикова гимназия след победи над ПГТ “Д-р В. Берон” с 42:29 и ПГАСГ “А. Попов” с 64:40. В спора за третото място “строителите” пречупиха “ресторантьорите” с 47:26.

При девойките се яви само един отбор и без борба се класира за областния етап от игрите. Напред продължават баскетболистките на ПГТ “Д-р В. Берон” под ръководството на преподавателката Бистра Стефанова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *