26 четения

Днес се сбогуваме с Трифон Иванов. Въвежда се временна организация на движението около ДКС

Хиляди се очаква да изпратят екскапитана на националния отбор в последния му път, въвеждат пропускателен режим за ДКС „В. Левски”

 

Хиляди българи се очаква да се стекат днес във Велико Търново, за да изпратят в последния му път Трифон Иванов. В старата столица ще се съберат почти всички футболисти от Пеневата чета, ръководството на БФС, държавни мъже, футболни хора, приятели, близки, познати и просто хора, обичащи екскапитана на националния отбор. Специално от САЩ в България се прибра Христо Стоичков, от Германия пристигна Краси Балъков.

За В. Търново 17 февруари е обявен за ден на поклонение пред тленните останки на футболната легенда Трифон Иванов.

Въвежда се пропускателен режим в Двореца на културата и спорта „В. Левски”, където от 13,00 ч. започва прощаването с почетния гражданин на старопрестолния град.

Гражданите ще влизат през централния вход на ДКС „Васил Левски”, като ще се ползва дясното крило. Излизането ще става отново през централния вход, но през лявото крило. Организаторите апелират участващите в поклонението да се придвижват бързо, за да не се създава напрежение.

Днес се въвежда и временна организация на движението в района около Двореца на културата и спорта. Улица „Краков” ще бъде затворена във времето от 9,00 ч. до приключване на поклонението, като рестрикцията се отнася за участъка от кръстовището с ул. „Арх. Георги Козаров” до пресечката с бул. „България”. Ограничени за движение ще бъдат и следните отсечки: „ул. „Княз Александър Батенберг” – от кръстопътя с ул. „Краков” до пресечката с ул. „Толедо”; ул. „Толедо” – от кръстовището с ул. „Княз Александър Батенберг” до пресечката с ул. „Мария Габровска”; ул. „Мария Габровска” – за еднопосочното движение от ул. „Краков” до кръстовището с ул. „Толедо”; ул. „Проф. Илия Янулов” – в района на влизането и излизането към ул. „Толедо” и общата им пресечка; ул. „Велики Преслав” – в отсечката до кръстовището с ул. „Краков” до кръстовището с ул. „Ален мак”; ул. „Петър Матанов” – от кръстопътя с ул. „Краков” до кръстовището с ул. „Сесер”.

За периода на временната организация на движението се променя и маршрутът на автобусна линия N 5 в посока към и от квартал „Колю Фичето”. Движението ще се осъществява по следния начин: бул. „България”, ул. „Полтава”, ул. „Цар Симеон Велики”, ул. „Георги Бакалов”, ул. „Оборище”, ул. „Полтава”, бул. „България”. В останалата си част маршрутът на автобусите по линия N 5 остава без изменения.

Един коментар за “Днес се сбогуваме с Трифон Иванов. Въвежда се временна организация на движението около ДКС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!