5 четения

Събират реферите и делегатите от Северозападна България на семинар в Правец

Семинарът на футболните съдии и делегати, които обслужват първенството на Северозападната „В” група, ще се проведе в събота в Правец, съобщиха от Зоналния съвет на БФС във В. Търново. Тест 1 на УЕФА по физическа подготовка за реферите от Плевен, Ловеч, Монтана, Габрово и Враца започва от 9,30 часа. От 10,15 ч. стартират арбитрите от В. Търново и Видин, както и групата перспективни съдии от цялата зона. В програмата е включен и Тест 2 на Европейската футболна централа. Физическите нормативи трябва да приключат до 11,30 ч., когато започват видеотeстовете.

За 13,30 ч. е насрочено официалното откриване на семинара. Предвиден е разговор с председателя на Съдийската комисия на БФС Петър Петров за перспективите в развитието на съдийството в България. Лекция върху тълкуването на правилото за „засада” ще изнесе бившият международен асистент-съдия Николай Петров. Теоретичният тест е от 15,30 часа.

Първенството на Северозападната „В” група се подновява на 28 февруари. Програмата за пролетния полусезон ще бъде оповестена в началото на идната седмица, тогава ще е и срещата с ръководителите на клубовете от нашата Трета дивизия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *