Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Ралица Митева донесе три отличия на СКМП „Царевец ВТУ” от „Весел делфин”

Три медала от Държавното лично-отборно първенство по плуване във възрастова група „Весел делфин” (10 – 11 години) спечели Ралица Митева. Състезателката на СКМП „Царевец ВТУ” се окичи със злато на 100 метра гръб, сребро на 50 м свободен стил и бронзов на 100 м в същия стил. В дисциплината 100 м съчетано плуване е пета, а на 200 м св. стил е четвърта. Във Варна великотърновският клуб се представи с 6 момчета и 4 момичета.

Съотборничката на Митева – Таня Недялкова, на 50 м св. стил завърши седма, на 100 м бруст е пета, на 100 м св. стил е девета, а на 200 м съчетано плуване – десета.

Вероника Христова направи най-доброто си класиране в дисциплината 100 м бътерфлай, където е петнайсета.

Смесената щафета на „Царевец ВТУ” на 4 х 50 м се подреди на четвърто място, като само 3 десети не достигнаха за бронзовия медал. На 4 х 50 свободен стил великотърновки са пети.

„При момчетата най-добре се класира Мартин Христов – десети на 100 метра гръб и 100 м съчетано плуване.

Йоан Иванов, Кристиян Кирилов, Ростислав Маринов, Александър Стоянов и Давид Балъков не успяха да попаднат в 16-ицата, но плуваха силно и подобриха личните си постижения в дисциплините, в които участваха.

В крайното класиране при момичетата сме на четвърто място, при момчета на осемнайсето, а комплексно сме шести.

Като извод мога да кажа, че това бе най-силното държавно първенство по плуване в тази възрастова група, на което съм присъствал, а може би и в цялата история на БФПС. И съм много доволен от резултатите, които постигнахме. Поздравявам всички деца за старанието”, коментира треньорът на плувците Панайот Паздерков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *