Роми се сдобиха с актове за нарушаване на обществения ред

СЛЕД МНОГОБРОЙНИ СИГНАЛИ И ОПЛАКВАНИЯ ОТ ЖИВУЩИТЕ В КВАРТАЛ „ЗОНА Б” ЗАРАДИ СИЛНА МУЗИКА УНИФОРМЕНИТЕ ПРЕДПРИЕХА специализирана полицейска операция. Обект на проверката бяха настанените роми в общинските жилища на улица „Венета Ботева”. Служителите на реда проведоха внезапна акция в понеделник вечерта и с цел превенция на случаите за нарушения на обществения ред и нощната тишина съставиха 4 акта.

МЕСТНИТЕ ОТ ТРИ ГОДИНИ СА ВДИГНАЛИ РЪЦЕ ОТ МУРГАВИТЕ СИ СЪСЕДИ, които всекидневно ги правят съпричастни на най-новите поп-фолкхитове. Безкрайните музикални маратони са „увековечени” с десетки клипчета, качени във Фейсбук пространството, а пиянските среднощни изпълнения много пъти провокираха хората да търсят съдействие от страна полицията.

„В понеделник вечерта, в 20:30 часа, дойдоха неочаквано униформените съвместно с представители на Община Велико Търново. Провериха всички живущи семейства в блока”, разказа домоуправителката Нина Николова. Тя категорично заяви, че в сградата няма законно настанени роми. „Всеки, който живее тук, е вписан в домовата книга със заповедта, която е издадена от общината. Друг е въпросът по колко души живеят в един апартамент и дали спазват изискванията за добра хигиена…”, коментира жената. Домоуправителката сподели, че съвместното съжителство с мургавите й съседи е истинско изпитание за прага на търпимост на всеки човек. Мнението й споделят още няколко души от блока, които пожелаха анонимност. „Силната музика тук вече е нещо обичайно. Най-тежко става положението в почивните дни, когато децибелите са на макс”, уверяват хората. Те твърдят, че представителите на малцинствата не се трогват нито от забележките им, нито от посещенията на полицаите. „От доста време насам дори не търсим помощ от органите на реда, защото няма ефект. Предупреждават ги и след като патрулката си замине, партито продължава с пълна сила”, коментират съседите.

От известно време в блока е спрян общият ток поради неплатени фактури. „Няма осветление, защото ромите отказват да си плащат. Дължим около 80 лева за електричество за 3 години”, обясниха хората.

По отношение на хигиената в сградата нещата не са особено розови, въпреки че има чистачка. Неприятната миризма и мръсотията са се превърнали в естествена част от интериора на входа, а част от чисто новите плочки вече са разбити или липсват. „Притесняваме се, че ще разрушат блока”, жалват се съседите.

„Молбите, които сме писали до кмета Даниел Панов, за извеждането на ромите от общинските жилища са многобройни. Ефект обаче няма. Започваме вече да се надяваме да изведат нас оттук и да ни преместят на нормално място за живеене”, коментираха местните.

Ромите, настанени в блока, отказаха да коментират случая и да бъдат снимани.

Галина ГЕОРГИЕВА

2 thoughts on “Роми се сдобиха с актове за нарушаване на обществения ред

  • 18.02.2016 в 14:46
   Permalink

   Коментарът беше изтрит, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации!

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.