martineli

martineli

2500 лв. глоба за побой на учител във Върбовка

Майката Теменужка Янкова решила да раздава правосъдие и зашлевила възпитателката пред децата

 

2500 лева глоба получи от съда в Павликени майка от Върбовка, ударила шамар на младши възпитател в местното училище. Теменужка Янкова бе нахлула в двора на основното училище „Филип Тотю“ в селото и пред слисаните погледи на децата бе зашлевила Надежда Филева. 45-годишната майка на седмокласничка бе обвинена в началото на тази година в причиняване на средна телесна повреда на учител.

Грозната сцена се разразила на 11 ноември миналата година. Повод за побоя била случка от няколко дни по-рано. Дъщерята на извършителката отишла на училище и започнала да блъска играещи си в двора по-малки ученици. Учителката им й направила забележка и я помолила да напусне двора на учебното заведение. Засегнато, момичето споделило за случката с майка си, която предприела саморазправа. Тя отишла в двора на училището, където въпросната възпитателка била с децата, и й ударила шамар пред тях, с което й е причинила кръвонасядания и отоци в областта на лицето.

След доклад на материалите в прокуратурата Теменужка бе привлечена като обвиняема и срещу нея в съда бе внесено предложение за административно наказание по чл. 78 А от НК, по който глобата може да бъде от 1000 лв. до 5000 лв.

Съдът не е уважил искането на защитата на Теменужка за налагане на минималната глоба заради високата обществена опасност на проявата, и то пред деца. Освен тлъстата глоба майката ще трябва да плати и 90 лева за направената по делото експертиза, ако присъдата й влезе в сила.

След този фрапиращ инцидент в основното училище вече има физическа охрана и пропускателен режим, обясни кметът на селото Антон Антонов, който е и председател на училищното настоятелство. Той каза още, че това не бил първият подобен случай на саморазправа на родители с учители, но се надява, че с охраната този проблем вече е решен.

Нели СУКОВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *