25 четения

Сдружението на съдебните служители навърши 15 г.

15 години от учредяването на Националното сдружение на съдебните служители отбелязаха вчера членовете на регионалната секция в старата столица. По този повод всички носиха през целия ден сини ленти със символа на сдружението.

В местната секция членуват 100 съдебни служители от 4 съдилища – Районен съд Велико Търново, ВТОС, ВТАС и Районен съд Елена, като петима от членовете на секцията са действащи обучители към националното сдружение. Всяка година те организират и провеждат на местно ниво редица мероприятия, включващи обучения за съдебните служители по теми, касаещи тяхната професионална компетентност, екскурзии в страната и чужбина, дарителски кампании за деца от социални заведения и др.

В регионалната секция членуват двама служители, награждавани в националния конкурс на НССС „Служител на годината”. През 2011 г. първо място бе присъдено на системния администратор на Апелативен съд Велико Търново Светослав Данчев. Трето място в конкурса през 2014 г. зае Виктория Минчева, съдебен секретар в Районен съд Велико Търново.

Председател на регионалната секция е Красимира Петрова, завеждащ съдебно-изпълнителна служба във Великотърновския районен съд. Петя Хутова, деловодител в Апелативния съд, е сред деветимата членове на Управителния съвет на националното сдружение и зам.-председател на комисията по обучителна дейност.

Националното сдружение на съдебните служители е неправителствена организация, учредена на 17 февруари 2001 г. НССС представлява национална, независима и доброволна организация на съдебните служители. Сдружението е включено в състава на Гражданския съвет към ВСС и участва в изработването на проект за актуализиране на методиката за атестиране на съдебните служители. От 2011 г. те празнуват своя професионален празник на 16 април – Ден на Конституцията, празник на българските юристи и професионален празник на съдебните служители.

Н. ГЕОРГИЕВА

Сн. личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!