Топ специалистка по акушерство и гинекология ще преглежда безплатно в старата столица

Лекарка, извършила над 100 роботизирани гинекологични операции по метода „Да Винчи”, ще консултира безплатно жени във Велико Търново. Д-р Боряна Балтаджиева ще преглежда в ДКЦ I – Велико Търново, на 27 февруари. Това е вторият топ специалист в областта на акушерството и гинекология след д-р Дмитрий Дмитренко, който ще гостува в бившата поликлиника.

Столичната докторка има международна квалификация и завиден опит в съвременната хирургия. 30-годишната й практика и уменията й да извършва безкръвни операции чрез миниатюрни разрези и с помощта на робот я превръщат в един от водещите специалисти в тази област на медицината в България. Чрез робота се получава триизмерен образ на болното място, а камерата му позволява 15-кратно увеличение на тъканите, върху които се работи. По този начин в максимална степен се елиминира шансът за травма на околните места и появата на усложнения след операцията.

Ръцете на робота „Да Винчи” са инструменти, с които може да се достигне до всеки орган в човешкото тяло, и за разлика от другите инструменти за безкръвна хирургия тези имат пълна свобода на движение. Така операция, извършена от д-р Балтаджиева с робота, гарантира много по-голяма сигурност на интервенцията, намалена кръвозагуба в сравнение със стандартните операции и по-малък болничен престой. Тези процедури са най-висок стандарт за оперативно лечение.

Д-р Балтаджиев е повишавала квалификацията си нееднократно през изминалите години в Швейцария, Дания и Канада. Тя е член на БЛС, Българското АГ дружество, Световната АГ асоциация.

Безплатните прегледи ще се извършват само след предварително записване на телефон 062/62 19 60. Консултациите ще се проведат на 27 февруари от 10:00 до 14:00 часа.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *