„Царицата на чардаша“ се върна на търновска сцена

ЕДНА ОТ НАЙ-ПОПУЛЯРНИТЕ И ИГРАНИ ОПЕРЕТИ В СВЕТА „ЦАРИЦАТА НА ЧАРДАША“ НА ИМРЕ КАЛМАН се завърна на сцената на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново. Спектакълът ще бъде представен тази вечер от 19 часа в голямата зала, а режисьор на постановката е Петко Бонев. Диригенти на спектакъла са Жорж Димитров и Васил Вълчев, а над сценографията е работила Лидия Къркеланова. Ефектната хореография е дело на Антоанета Алексиева от Музикалния театър „Стефан Македонски“.

Ролята на Силва е поверена на Миряна Калушкова и Доротея Доротеева, а Едвин ще играят Момчил Караиванов и Пламен Долапчиев. Партиите на граф Бони изпълняват Йордан Чейреков и търновецът Пламен Димов, който от години работи в музикалните театри в Германия. Той е дългогодишен солист на търновския театър, а в тази роля е изиграл повече от 200 спектакъла. Като графиня Щаси се превъплъщават Мария Павлова и Цветомира Пенчева. В ролята на Цилика ще видим Лина Ковачева и Деница Александрова. В представленията участват още Иван Митев, Детелин Кандев, Виктор Терзийски, Иво Йорданов, Стефан Методиев и Стефан Отчев.

Имре Калман е написал своя шедьовър през 1915 г. Казват, че няма минута, през която някъде по света да не звучи мелодия на гениалния унгарец, било на сцената, по телевизията, по радиото или на концерт. Тази оперетна творба, която е сред четирите най-играни оперети в света, присъства постоянно в афиша на търновския театър. Последният премиерен спектакъл беше през 2014 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *