7 четения

Запълниха дупки на главен път с… кал

Работниците: „Пари няма, закърпваме положението”

 

ЗАПЪЛНИХА ДУПКИТЕ НА ДЪГОВИЯ МОСТ В ПОСОКА ВАРНА С… КАЛ. Екипи на поддържащата фирма оградиха кратерите с оранжеви конуси и започнаха да ги пълнят с фракция и кал, останала край платното от зимното опесъчаване, стана свидетел наш екип. За половин час „ремонтът” приключи, а докато той траеше, трафикът бе пропускан поетапно. Според запознати запълването на адските дупки е станало след наша публикация по темата наскоро. Заради лошото време в момента, което не позволява използването на асфалт и липсата на финансиране, е избран този необичаен способ, от който няма особена полза, но пък поне предпазва водачите от пътни инциденти.

Както „Борба” вече съобщи, над 20 пъти е възлаган и заплащан ремонтът на тези дупки, разположени на моста, който поема и националния трафик между София и Варна. Ефектът от това обаче е нулев.

Общината възлага и плаща реконструкцията на едни и същи дупки на принципа „да закърпим положението”, признаха от строителната дирекция на старата столица. Сместа, с която се запълват, обаче остава не повече от седмица. „Как ремонтираме ли? Нямаме средства и отпускаме по нещо минимално на фирмата „Пътни строежи”, когато дупките станат огромни. След няколко седмици асфалтът се изронва и кърпежът пада. Тогава даваме нови средства и така…”, коментира един от общинските пътищари.

ПОНЕ 500 ХИЛ. ЛВ. ТРЯБВАТ ЗА ПЪЛНАТА МУ РЕКОНСТРУКЦИЯ, НО ОТ ДЪРЖАВАТА НЕ ОСИГУРЯВАТ ПАРИТЕ. ДУПКИТЕ ЗЕЙВАТ ЗАРАДИ СИЛНИТЕ ВИБРАЦИИ И ОТВАРЯНЕТО НА ФУГИТЕ, тъй като основата на пътя е лоша, а ремонт на моста не е правен поне от 20 години. Някои от кратерите са дълбоки и широки по педя, а за да ги избегнат, шофьорите правят рязка маневра, което често им коства огънати ламарини и удари в мантинелите. Късметлиите пък се отървават с накривени джанти и скъсани гуми. За ремонт плаче и мостът до хлебозавода, който е с увредени основи и се клати, което се усеща от всички преминаващи. От общината се надяват още пролетта пътната агенция да осигури пари за двата участъка, които са част от републиканската пътна мрежа и местният бюджет не може да финансира реконструкциите.

Стилян НАЙДЕНОВ

 

Един коментар за “Запълниха дупки на главен път с… кал

  • 23.02.2016 в 21:26
    Permalink

    Лъжа за ремонта!!!! Ремонт е правен 1998 или 1999 година ако не се лъжа!!!Карахме стаж(от Строителния техникум „А.Попов“) именно там!!!! Повдигаха се блоковете и се сменяха „лагерите“!!!! Кажете истината,че парите са откраднати най-вероятно …..

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!