85 четения

Избират фирма изпълнител за саниране на 7 блока в Свищов

До броени дни ще бъде обявена обществената поръчка за избор на фирма изпълнител за саниране на първите 7 блока, които са одобрени. Това съобщи кметът Генчо Генчев на среща с домоуправители на жилищни кооперации. Кампанията на Министерството на регионалното развитие по Програмата за енергийна ефективност на многофамилните жилища започна преди година. Община Свищов е готова да помага на собствениците при разработване на проектите, заяви кметът Генчев. Той призова собствениците за експедитивност, за да не се изпускат сроковете за кандидатстване.

Новите моменти в програмата за саниране представи Стоян Парашкевов, директор на дирекция “Управление на европейски проекти”. В Свищов панелните жилища са 68 сгради, а блоковете са 135, стана ясно на срещата.

Новият момент е, че могат да се включат кооперации с минимум три етажа и минимум шест апартамента. Могат да кандидатстват и всички многофамилни жилищни сгради, строени по индустриален способ, едропанелно жилищно строителство, пакетно повдигани плочи и едроплощен кофраж.

Всички многофамилни жилищни сгради трябва да са проектирани преди месец април 1999 година.

Програмата не покрива разходите за закупуване на нови радиатори, на нови асансьори и вътрешното обзавеждане и оборудване.

Александър ШАБОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!