6 четения

Местната власт в Горна Оряховица постави редица проблеми за решаване пред губернатора

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРОФ. ПЕНЧО ПЕНЧЕВ ПОСЕТИ ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА И СЕ СРЕЩНА С КМЕТА ДОБРОМИР ДОБРЕВ, кметовете на всички населени места в общината и кметските наместници. Местните управници поставиха редица въпроси пред представителите на МВР, „Енерго-Про”, ВиК, Социално подпомагане, БЧК, които също бяха поканени на разговорите. Питанията бяха насочени най-вече към проблемите, свързани с електроснабдяването и отстраняването на аварии, снегопочистването и др. Кметовете искат да имат пряк телефон за връзка с „Енерго-Про”, за да могат да подават по-бързо сигнали за отстраняване на авариите по електропреносната мрежа. Те поставиха и въпроси за подновяването на водопреносната мрежа, както и за изграждането на нова в някои села.

Местната власт поиска съдействие за изграждането на изкуствени неравности по пътното платно и за ограничаване скоростта в населените места. Кметовете настояха и за засилено полицейско присъствие и монтиране на видеоконтрол на скоростта в най-натоварените пътни участъци. Постъпиха сигнали за необходимостта от ремонт на няколко моста, както и за запълването на дупки по пътната мрежа както в населените места, така и извън тях.

Кметът инж. Добромир Добрев и областният управител проф. Пенчо Пенчев поеха ангажимент да съдействат за осигуряването на безпроблемна връзка на кметовете с аварийните групи на „Енерго-Про”, за да се съкрати времето от подаването на сигнала до отстраняването на аварията в дадено населено място. Областният управител ще съдейства и за спешна проверка на мостовете, за които е получил сигнал, както и за почистването на речните корита. Всички постъпили въпроси и искания ще бъдат отправени и до компетентните органи и отговорните за решаването им регионални структури.

Елена ЧАМУРКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!