14 четения

Пролетният полусезон в Северозападната “В” група стартира в неделя и ще завърши на 29 май

Рефери от професионалния футбол ще ръководят дербитата

 

Работна среща с представители на клубовете от Северозападната „В“ група ще се проведе днес във В. Търново, съобщи секретарят на Зоналния съвет на БФС Игор Бакьов. Форумът започва в 11 часа в конферентната зала на хотел „Арена“. На него ще бъде направен обзор на есенния полусезон. Според Игор Бакьов есента е минала добре, без сериозни проблеми. Очаква се в срещата да се включат заместник изпълнителният директор на футболната централа Антон Попов, отговорникът за провеждане на първенствата и турнирите Александър Шатровски и президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков.

Първенството на Северозападната „В“ група ще се поднови в неделя, 28 февруари. Срещите от ХVI кръг ще започнат от 14.30 часа. Програмата за пролетния дял вече е публикувана на страницата на Зоналния съвет на БФС. Според нея мачовете ще приключат на 29 май, предвижда се само един междинен кръг, който ще е на 4 май (сряда). Останалите двубои от пролетния дял на първенството ще се играят в неделя с изключение на 25-ия кръг, насрочен за 29 април (петък), тъй като в неделя 1 май е Великден. Именно тогава е дербито за първото място в групата между „Ботев“ (Враца) и „Етър В. Търново“. По думите на Игор Бакьов при изготвянето на програмата от Зоналния съвет са гледали да няма повече от един междинен кръг, тъй като повечето футболисти в групата работят и им е трудно да се освобождават през седмицата. В хода на сезона може да има размествания в програмата за мачовете, които ще бъдат предавани пряко по Канал 3.

Междувременно в събота в Правец се проведе семинарът на ръководещите и асистент-съдиите, обслужващи мечовете в Северозападната „В“ група. „Включиха се около 50 рефери, които се представиха на добро ниво. Естествено, имаше и такива, които не покриха физическия тест. Най-вероятно на следващото си заседание Зоналната съдийска комисия ще реши тези съдии да отпаднат от ранглистата. Съдиите трябва да са наясно, че и във „В“ група е необходимо професионално отношение.

Мисля, че реферите от Северозападна България са готови за пролетния дял от първенството. Борбата за първото място е голяма, не са ясни още и отпадащите отбори, така че ни чакат сериозни дербита“, коментира председателят на Съдийската комисия на БФС Петър Петров. По неговите думи за дербитата на Северозапад ще се ползват съдии в професионалния футбол.

„При всички случаи няма да бъде подценен нито един мач и съдиите, които са ръководещи в „А“ и „Б“ група, ще ги ръководят. Но ще се даде шанс и на по-младите арбитри. Имаме опитни, рутинирани съдии, които вече са над възрастта, но те също ще помогнат в определени срещи“, каза още Петър Петров.

Зоналната съдийска комисия е номинирала 10 съдии, които ще бъдат наблюдавани тази пролет за евентуално преминаване в професионалния футбол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!