Арести в НАП – В. Търново

ДАНС и ГДБОП арестуваха данъчни при зрелищна акция

ПОЛИЦАИ ОТ ДАНС И ГДБОП УДАРИХА ДНЕС КОРУМПИРАНИ служители на НАП -В. Търново. Двама от тях бяха изведени с белезници след няколко часови обиски в сградата.

Сред арестуваните са Пламен Томов /на снимките/, който бе временно изпълняващ длъжността директор и участва в конкурса за началник на дирекцията. Той е шеф на отдел „Контрол“ и има завиден опит във ведомството. Другият окован с белезници е Мирослав Стефанов от отдел „Събирания“. 

Освен тях, арестувани са още бившият данъчен шеф Стефан Михайлов, който беше и кандидат за кмет на В. Търново и сега е общински съветник, началникът на отдел „Селекция“ Петя Николова, началникът на отдел „Ревизии“ Мариета Дамянова, на отдел „Обжалване“ Румяна Пенчева и тримата редови данъчни инспектори – Любомир Иванов, Иван Конов и Младен Векилов.

По неофициална информация операцията е заради корупционна схема за изнудване на фирми от регионите, които обслужва дирекцията. Случаят е на Специализираната прокуратура в София. Говори се поне за още два ареста на инспектори, защото спецпрокуратурата се занимава само с организирани престъпни групи.

СЮЖЕТЪТ Е СЪЩИЯТ, КАТО ОТ ПРЕДИ 6 ГОДИНИ. Тогава на 17 февруари бяха арестувани трима данъчни служители и част от фамилията на бизнесмена Младен Милков, а бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов кръсти операцията „Недосегаемите“.

Подробности четете на този линк:  ДАНС удари банда от 9 корумпирани данъчни при зрелищна операция

 

Снимки Светослав СТЕФАНОВ

loading...

5 коментара за “Арести в НАП – В. Търново

 • 24.02.2016 в 17:08
  Permalink

  Е сега е време да проверите и на Мирко Стефанов жена му Стефчето инспектор в Инспекцията по труда в В.Търново, и по информация на целия град който не е голям с г-жа Стефанова директор на Областна инспекция по труда В.Търново имали офис във високата сграда до Уникредит /бивша БНБ/ и цяла схема за обслужване на фирми и изнудване която преминава през Инспекцията по труда и отивала до отдел Събирания на НАП./нали се сещате че всички са държавни служители/

  Отговор
 • 24.02.2016 в 22:39
  Permalink

  “Доброжелател“ Напиши си името като толкова много знаеш,пусни жалба,опиши точно какво знаеш …. със селяндури е тъпкано в нета !!! С Глупаци и Простаци е препълнена държавата ни… Бла бла бла…..не пиши Глупости….!!!

  Отговор
  • 25.02.2016 в 12:49
   Permalink

   Има ли значение дали съм Мария или Иванка нека истината да излезе сега , змията като умира най много хапе!

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *