15 четения

Игор Бакьов е временно изпълняващ длъжността председател на Зоналния съвет на БФС във В. Търново

Името на новия шеф трябва да стане ясно до 31 март

 

Секретарят на Зоналния съвет на БФС Игор Бакьов ще изпълнява временно и длъжността председател. Това стана ясно вчера по време на среща с представители на клубовете от Северозападната „В“ група. Новината съобщи заместник изпълнителният директор на футболната централа Антон Попов.

Със заповед N 5 на президента на футболния съюз Борислав Михайлов председателските пълномощия на Игор Бакьов са до 31 март. Активно ще му помагат отговорникът за първенствата и координатор за „В“ групите Александър Шатровски и председателят на Националната съдийска комисия Петър Петров, който в момента е поел и Зоналната съдийска комисия. Най-късно до 1 април трябва да бъде назначен новият председател.

Заседанието започна с едноминутно мълчание в памет на починалия преди десет дни досегашен председател Трифон Иванов.

„Радвам се, че комисиите в БФС доказаха, че правилата трябва да се спазват и всички са равни пред тях. Правилата се определят от клубовете, а Изпълкомът само ги узаконява“, заяви още Антон Попов. Той бе категоричен, че в Северозападната „В“ група всичко ще бъде в рамките на правилата, а кандидатите за първото място „Ботев“ (Враца) и „Етър ВТ“ ще бъдат поставени при равни условия, като дербито помежду им ще бъде поверено на международен съдия.

„Нито един рефер няма да си позволи волности, иначе излиза от съдийството. През лятото пак ще има „актуализация“ на ранглистите. Ваше право е да подавате жалби, но нека бъдат за съществени неща, а не за сбъркан тъч или накъсана игра“, каза Петър Петров.

Канал 3 ще продължи да предава най-интересните мачове от първенството, но ще се наложи часовете им да се променят, предупреди Александър Шатровски. Това се налага, защото Канал 3 няма право да излъчва в часовете, когато има мачове от „А“ група.

В тази посока говори и президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков. В края на май той ще покани на работна среща представители на клубовете от четирите зони, за да се обсъдят условията, при които от следващата година ще се предоставят телевизионните права.

В заседанието се включиха още членът на Изпълкома на БФС Емил Костадинов и всички областни председатели.

На есенния полусезон кратък анализ направи Игор Бакьов, който отчете, че е преминал без инциденти, и призова шампионатът да продължи в този дух…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!