65 четения

Проектът „Моята градина“ стартира за четвърти път в областния град

ЗА ЧЕТВЪРТА ПОРЕДНА ГОДИНА ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЩЕ РАЛИЗИРА ПРОЕКТА „МОЯТА ГРАДИНА“, който започва на първи март. Целта му е да преобрази пространствата между жилищните кооперации и сгради в красиви цветни кътове със зеленина и цветя.

Молбите на великотърновци за залесяване ще се приемат от 1 до 31 март, като в проекта могат да се включат всички собственици на имоти в старата столица, включително и представители на етажната собственост, избрани по установения според нормативните изисквания ред.

Заявленията ще се приемат в деловодството на Община Велико Търново, поясниха от местната администрация. В тях трябва да бъде направено описание на терена, който ще се облагородява, и на предпочитания посадъчен материал. В материалите трябва да бъдат приложени още документ за собственост на дадения имот, а ако той е в режим на етажна собственост – протокол от общото събрание на собствениците за избор на представител.

Експерти от общината ще огледат терените, за да преценят дали поисканите от гражданите растителни видове са подходящи за засаждане на избраните места. Ако становището е отрицателно, дръвчета, храстите и цветята ще бъдат заменени с други. Предаването на посадъчния материал става с изготвянето на протокол.

Проектът „Моята градинка” за създаването на малки цветни и зелени площи стартира през 2013 г. През миналата година са подадени близо 30 заявления за облагородяване на междублокови пространства. На територията на града са засадени 88 дръвчета, 812 броя храстовидна растителност, сред които хортензия, вайгела, хибискус, спирея, тамарикс, розов храст, люляк, както и 62 броя многогодишни растения.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!