“Академик” взе шестима нови, Борислав Борисов наясно с възможностите на отбора

Шестима нови футболисти ще картотекира “Академик” за пролетния полусезон в Северозападната “В” група, съобщи старши треньорът Боби Борисов. Свищовлии привлякоха вратаря Иван Христов, бранителите Ангел Цолов и Бойко Николов, юношата на “Литекс” – Павлин Георгиев, външния халф Иван Тодоров и нападателя Николай Иванов. Иван Тодоров е син на бившия треньор на “студентите” Тошко Тодоров, възпитаник е на школата на “Нефтохимик”. От три години е студент в Стопанска академия. Христов и Иванов досега бяха в горнооряховския “Локомотив”, а Николов се завръща от “Изгрев 93” (Царевец).

С тима се разделиха вратарят Венци Димитров, преминал в “Оборище” (Панагюрище), Кристиян Тафраджийски в ОФК “Созопол”, Иван Дангуров в “Спартак” (Плевен) и отказалият се Кирил Фидин.

В контролите “студентите” надиграха с 4:1 “Лато” (Алеково) и с по 3:0 “Янтра” (П. Тръмбеш) и ФК “Ресен 2012”.

“Подготовката премина нормално, макар че позакъсняхме с началото й заради промените в клуба. Това повлия върху насрочването на проверките, тъй като отборите си уточниха дати. Лоша шега ни изиграха колегите от Левски и Малчика, с които договорихме контроли, а те не успяха да се организират. Все пак не мисля, че това ще ни попречи, тъй като познавам качествата на футболистите си, а и на новите. Добре е, че започваме с домакинства срещу “Ботев” (Козлодуй) и “Партизан” (Червен бряг), за да сработим отбора”, коментира старши треньорът Борислав Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.