6 четения

Престъпно семейство не успя да завлече поредна жертва с 2500 евро

ПОЛИЦИЯТА В ГОРНА ОРЯХОВИЦА РАЗКРИ ПРЕСТЪПНА СЕМЕЙНА ДВОЙКА, която се занимава с телефонни измами. Паруш и Златка действали от месеци в района, но на 24 февруари опитали да завлекат 80-годишна с 2500 евро по схемата за колетна пратка от чужбина. Преди това взели от същата баба 50 лева за ваучери.

В хода на проведеното разследване е изяснено, че двамата в периода 1 януари – 24 февруари тази година са направили множество опити за телефонни измами. При проведените процесуално следствени действия са задържани 46-годишният Паруш З. от рода на Пупите и 43-годишната му съпруга Златка Д.

При проведените допълнителни действия по разследването двамата признали, че в същия период са измамили още две жени – едната с 50 лв., а другата с 2000 лв. Те били автори и за измама от миналия ноември на 90-годишна баба с 1500 лева, но тогава участвала сестрата на съпругата Албена. После Паруш обещал да върне парите, но понеже нямал доходи, започнал да мами отново по телефона. Част от сумите са установени и иззети. След доклад на материалите в прокуратурата двамата са привлечени в качеството на обвиняеми. Наложени са им мерки за неотклонение „подписки“.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!