martineli

martineli

Пуснаха шестимата данъчни срещу парични гаранции между 5000 и 20 000 лв.

Приятели на Пламен Томов създадоха група в негова защита във Фейсбук

СРЕЩУ СЕРИОЗНИ ПАРИЧНИ ГАРАНЦИИ ПУСНАХА ШЕСТИМАТА ДАНЪЧНИ, КОИТО БЯХА ЗАДЪРЖАНИ ОТ СПЕЦПРОКУРАТУРАТА за 72 часа и обвинени в длъжностни престъпления, искане и получаване на подкупи като организираната престъпна група. Мерките са пак на спецпрокуратурата в столицата и не е внасяно искане в съда. Паричните гаранции са между 5000 и 20 000 лева.

Стефан Михайлов е пуснат срещу 20 000 лв., Пламен Томов – срещу 15 000 лв., Мирослав Стефанов – 10 000 лв., Младен Векилов – 10 000 лв., Петя Николова – 10 000 лв., и Иван Конов срещу 5000 лв. Шестимата са обвинени в престъпно сдружение, действало от 2013 до 2015 г., когато Михайлов бе директор на търновската дирекция, която обслужва седем области.

Според адвокати на групата наложените парични гаранции са огромни и ще бъдат обжалвани. Освен това за сумите и внасянето в срок от 3 дни задържаните научили в полунощ в петък срещу събота от охраната, дори не им били връчени постановления за прокурор за промяна на мерките! При обиските в дома на Пламен Томов били намерени и иззети 40 000 лева. Тези пари обаче са от негови наследствени имоти, от рента, а парите били в пликове и разпределени за останалите наследници, твърдят негови защитници.

При обиска на Мирослав Стефанов, зам.-шефът на отдел „Събирания”, били намерени 30 000 лева, които били на тъща му. Куриозната сума от 148 лв. била иззета от Младен Векилов и жена му при обиска на дома им в Лясковец.

НАД 300 ДУШИ СФОРМИРАХА ГРУПА ВЪВ ФЕЙСБУК, ДАДОХА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ И ИЗЛЯЗОХА НА ПРОТЕСТ В ПЕТЪК В ПОДКРЕПА НА АРЕСТУВАНИЯ при спецакцията и обвинен в корупция шеф на отдел „Контрол“ в НАП Пламен Томов. Ние познаваме Пламен като честен, лоялен, отдаден на работата си човек. Той работи в данъчното повече от 15 години и никога не е имал наказания, нито жалби срещу него”, заяви Илиян Дуков, който познава арестувания данъчен от над 25 години и е инициатор за създаване на групата. Според него и Ивайло Проданов това е първата по рода си публична защита на човек от държавната администрация. Идеята за групата хрумнала след публикации в медиите и след като на снимките било само лицето на Пламен Томов.

„Ние вярваме, че Пламен Томов е невинен. Той няма семейство и близки хора, които да застанат зад него. Нашият приятел обаче трябва да знае, че нас ни има, че му вярваме и категорично го подкрепяме“, заяви Ивайло Проданов. Приятелите на данъчния казаха, че не желаят да оказват натиск върху институциите, а само да изразят гражданската си позиция.

ДАЛИ ТОВА Е ПОРЕДНАТА ШУМНА И ПОКАЗНА АКЦИЯ НА ДАНС И МВР, питат хората в социалните мрежи. Статистиката сочи, че промяната на 72-часов прокурорски арест в огромни парични гаранции е прецедент и се прави, когато няма достатъчно солидни доказателства. Всъщност при шумната показна операция миналата сряда арестуваните данъчни бяха 9 души. След разпитите в щаба на разследващите във военния университет трима бяха пуснати, дори без повдигане на обвинения. В постановленията за привличане на шестимата обвиняеми нямало нищо конкретно, освен членове и алинеи от НК. Били връчени обаче и забрани за напускане на страната!

Нели СУКОВА

loading...

2 коментара за “Пуснаха шестимата данъчни срещу парични гаранции между 5000 и 20 000 лв.

  • 29.02.2016 в 15:35
    Permalink

    “постановленията за привличане на шестимата обвиняеми нямало нищо конкретно, освен членове и алинеи от НК”.-много професионално написано.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *