3 четения

Четирима от областта участваха в зимен университет на МГЕРБ

ЧЕТИРИМА ЧЛЕНОВЕ НА ОБЛАСТНАТА СТРУКТУРА НА МГЕРБ УЧАСТВАХА В VII ЗИМЕН УНИВЕРСИТЕТ НА ПАРТИЯТА, който се проведе през почивните дни в Сандански. Сред 150-те участници от цялата страна са Станислава Стоянова, която е член на НИС на МГЕРБ, Георги Недев – областен младежки координатор, както и великотърновският общински съветник Жельо Желев и Таня Стефанова от МГЕРБ – Павликени.

Форумът е бил открит от председателя на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Дискусиите са водили председателят на 43-то НС Цецка Цачева, министърът на земеделието и храните Десислава Танева, народни представители и кметовете на Благоевград и Сандански. Обсъдени са били теми, свързани с предизвикателствата пред местното и държавното управление и секторните политики на партията, а също предстоящи инициативи.

Форума е уважил и председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Над 7 млн. лв. живи пари сме разплатили на български фирми благодарение на европейско финансиране. 3 милиарда са повече спестяванията в банките. Над 2,7 млрд. лв. сме събрали повече от контрабанда. Имаме 350 милиона повече събрани към февруари от миналата година. За Коледа и Великден сме дали над 200 млн. за нашите пенсионери, събрани от контрабандистите. Магистралите не бяха ремонтирани, откакто са построени. Мостовете щяха да паднат – 100 милиона отидоха там. Ние инвестирахме в екологията, в земеделието, в общините“, е казал премиерът.

По отношение на спираните обществени поръчки министър-председателят е обяснил, че няма как държавата да не се намеси в момент, в който нещо не е направено както трябва.

Бойко Борисов е изтъкнал още, че разчита много на антикорупционния закон. „Мисля, че ще направим един работещ орган, но е нужно обсъждане, за да приемем закона единодушно, начело с депутатите от ГЕРБ. Законът за съдебната власт е готов, надявам се скоро да влезе в Народното събрание. Заедно с целия пакет от закони в тази сфера ще се даде възможност да се допълни доброто, направено с промените в Конституцията. Дайте 6 месеца срок – ще видите, че това, което правим, ще даде резултат. Готвя се за война, ние вече сме във война. Най-важното е да бъдеш в мир със себе си и с партията си“, подчертал той.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!