8 четения

Традиционна среща на ръководители на самодейните състави

ТАНЯ ВЪЛЕВА, РЪКОВОДИТЕЛ НА КЛУБА ЗА НАРОДНИ ХОРА „ВАЛДЕНС“, МИЛЕН ИВАНОВ, ръководител на театралния състав в Дебелец, и Стефан Желязков от Пчелище са тримата юбиляри, които тази година получиха специално признание по време на традиционната среща, посветена на 1 март – Деня на любителското творчество. Кръгли годишнини навършват още Елка Петрова от Самоводене, Стефка Петрова, която ръководи детския театрален състав „Усмивка“ към Младежкия дом в старата столица, Иван Морунов от Беляковец, Валентин Петров от Вонеща вода и Венелина Димова от читалище „Искра“.

Срещата събра 80 ръководители на състави от цялата община и неин домакин беше зам.-кметът на Велико Търново Ганчо Карабаджаков.

88-годишният Стефан Куцаров беше почетен като най-възрастния самодеец, Мошо Мошев, който е роден през 1931 г. – като най-възрастния ръководител. В тази категория попада и Георги Кински, който присъства на тържество като най-възрастен бивш ръководител на самодеен състав.

По традиция на срещата преди Деня на самодееца бяха отчетени най-добрите резултати на танцовите, певческите и театралните колективи в общината. Детско-юношеският фолклорен ансамбъл „Българче“ остава сред съставите с най-много спечелени отличия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!