Спорт

Шест отбора се включиха в общинските ученически игри по лека атлетика

Шест отбора се включиха в общинския етап на Ученическите игри по лека атлетика във Велико Търново. За първи път от 2004 година насам надпреварата в беговите дисциплини се проведе на откритата писта на стадион „Ивайло“, тласкането на гюле и високият скок бяха в закритата.

Състезанието стартира с бягане на 800 метра при юношите VIII – X клас. Мариян Маринов от Професионалната гимназия по моден дизайн бе най-бърз, а след това спечели първо място и на 400 метра и завърши трети на скок височина, като бе с основна заслуга за второто място на училището си по дизайн в крайното класиране. В останалите дисциплини победи взеха атлети от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия, донасяйки общинската титла на водения от Николай Гемижев отбор. За победителите се отличиха Ивелин Петков, спечелил спринта на 100 и 200 метра, Галин Николов над всички на скок дължина и висок скок и Пламен Илиев, първи на гюле.

При девойките в тази възраст много силна бе Пламена Владимирова от СОУ „Ем. Станев“. Вицешампионката на гюле от държавното първенство в зала зае първо място на 200 метра, на тласкане на гюле и на скок, но училището й остана на второ място. Общинската титла завоюваха атлетките от Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров”. Габриела Пенчева стана победителка на 400 м и скок височина, а Лиана Хинчева спечели спринта на 100 м.

При момчета и момичета V – VII клас отборите на ОУ „Бачо Киро”, водени от учителката Марияна Делиева, за поредна година взеха титлите. Никол Николаева е първа на 400 метра и скок дължина, Виктория Йорданова победи на скок височина, Славена Стефанова на тласкане на гюле, Михаела Йорданова – на 100 м. При момчетата Кристиян Иванов е победител на скок височина и тласкане на гюле, Генчо Стефанов е първи на скок дължина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *