4 четения

Обръщение на Венцислав Спирдонов, председател на Великотърновски общински съвет

Уважаеми жители на Великотърновска община,

Скъпи приятели,

 

В навечерието сме на една от най-важните дати в българската история – 3 март, националния празник на България. Денят, в който свеждаме глави пред подвига на героите, превърнали в реалност въжделенията на поколения българи за свободно Отечество. Днес отдаваме почит на онези наши славни предшественици, които с цената на живота си върнаха страната ни на световната политическа карта.

Свободата и Третата българска държава не са подарък. Те са плод на общите усилия на духовници, революционери, борци за църковна и национална независимост.

В ден като 3 март, наред с преклонението пред героите, ние отправяме поглед и към настоящето. Задаваме си въпроса – изпълняваме ли заветите на тези, които пожертваха живота си за свободата на Отечеството, за нашата свобода?

Ден като 3 март ни задължава. Да бъдем единни в отстояването на онези местни и национални каузи, които ни дават основание да се гордеем, че сме българи. Да предаваме на децата си завета да тачат и обичат Родината си. Да пазят най-върховната ценност – Свободата. Да творят с разум и сърце утрешната българска история.

 

ЧЕСТИТ 3 МАРТ!

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!

 

Венцислав Спирдонов,

председател на Великотърновски общински съвет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *