Хотнишките баби закичиха с мартеници депутатите в Народното събрание

С песни, мартеници и ръчно приготвени пити зарадваха днес народните представители уникалните Хотнишки баби. Групата за автентичен фолклор при Народно читалище „Светлина – 1895” в село Хотница гостува в Народното събрание по инициатива на великотърновската структура на Жени ГЕРБ и областния й ръководител Цветанка Недева. Според нея именно Хотнишките баби са визитката на българската самодейност и неслучайно те гостуват в парламента точно на 1 март – Деня на художествената самодейност.

Преди да поздрави депутатите с Баба Марта, съставът на групата за автентичен фолклор разгледа Народното събрание и наблюдава работата на законотворците от балкона на парламента. Народните представители бяха закичени с мартенички от познатите в цяла България Хотнишки баби, а байрактарят им развя националния флаг в парламентарната зала. Съставът беше поздравен от зам.-председателя на парламента Димитър Главчев, от председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и от народния представител Евгени Стоев. Поздравления поднесоха и депутатите от останалите партии от Великотърновска област.

hotn babi3Ръчно изработени мартеници и подаръци бяха приготвили Хотнишките баби и за внука на министър-председателя. Подаръците бяха връчени на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който пое ангажимента да ги предаде на премиера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.