20 маркови топки получи „Етър ВТ” от австрийския „Вайсенег”

Монтират нов подвижен тунел на стадион „Ивайло”

 

20 маркови топки „Пума” получи вчера „Етър ВТ” от австрийския „Вайсенег”. Дарението бе връчено на Бончо Генчев от бившия футболист на „виолетовите” Мирослав Байчев, който трета година е треньор на отбора от Биргфелд.

В момента „Вайсенег” e на лагер в Трявна, където в неделя би с 3:0 втория тим на домакините, а днес играе с първия ОФК „Трявна“.

„Искам от името на моя отбор и най-вече от мое име да направя подарък на „Етър“. Винаги съм си мечтал като великотърновец поне нещо малко да върна на отбора, който ме е създал. Искам да подаря тези 20 топки на етърци и да им пожелая това, което всички искат – с тях да извоюват място в професионалния футбол“, коментира Миро Байчев, който бе довел на стадион „Ивайло” и футболистите си. Старши треньорът на великотърновци Бончо Генчев благодари за жеста и подари клубно флагче на президента на „Вайсенег“.

sport 2Междувременно вчера започна монтажът на новия тунел, под който футболистите и съдиите ще излизат на терена на стадион „Ивайло”. Съоръжението е изработено в Италия и е сред най-модерните у нас. Дължината на тунела е 18,54 метра, височината около 300 сантиметра. Тунелът е тип хармоника, изграден е от 20 сгъваеми модула. Покрит е с виолетов винил, като общата му площ е 74 квадратни метра. Доставен е по проекта за модернизация на лекоатлетическата писта, по който бе изграден борд около трибуните и монтирани отводнители.

Тунелът ще бъде готов за домакинската среща на „Етър ВТ” в неделя от 14,30 часа, когато „виолетовите” приемат на стадион „Ивайло” тима на „Кариана” (село Ерден).

С монтирането му и довършването на новата ограда стадионът в старата столица отговаря почти напълно на изискванията за провеждане на футболни срещи от първенството на „А” група. Следващите задачи са изграждане на зала за пресконференции, която е задължителна при лицензиране, и възстановяване на осветлението. От изключително значение за цялостното развитие на футбола във В. Търново е направата на нов изкуствен терен.

Снимки Светослав СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *