И вратарката Деси Николова вкара гол

„Етър 64” – ХК „Шумен” 38:22 (20:12)

 

Хандбалистките на „Етър 64” отнесоха отбора на Шумен в мач за първенство, игран в ДКС „Васил Левски” в събота. Великотърновки наложиха тотално надмощие от началото на срещата и в 10-ата минута водеха с 8:4, в 20-ата резултатът бе 14:8, а почивката дойде при 20:12. След паузата домакините продължиха да развиват успеха си и в 40-ата минута разликата бе 28:14, а в 50-ата – 34:17. Допълнителна атракция за публиката бе голът на вратарката Деси Николова. В 32-рата минута тя видя, че колежката й на другата врата е излязла напред, и елегантно я прехвърли. След 45-ата минута Йонка Генчева остави в игра само девойките, които финализираха мача на 38:22.

„Силно представяне на целия отбор. Целта ни е да сме първи или втори в края на редовния сезон. Класирането минава през резултата от гостуването в Свиленград. Към момента двата тима сме с по две загуби. Предстоят ни двубои със „Свиленград – ПУ” за купата и за първенство, отборът е готов, ще търсим пълен успех, колкото и да е трудно”, коментира Йонка Генчева.

Старши треньорът на великотърновки добави, че на 9 март в Габрово предстои европейска квалификация между националните отбори на България и Австрия. В състава на първия тим са включени Деси Николова, Соня Богданова, Деница Иванова, Даниела Коцева и Деси Кръстева. От Австрия е извикана възпитаничката на великотърновската школа Мадлена Дончева, така че клубът се представя с шест състезателки.

„Етър 64”: Деси Николова (1), Соня Богданова (5), Деница Иванова (3), Даниела Коцева (5), Деси Кръстева (9), Петя Кръстева (6), Мирела Павлова (М. Стефанова, Д. Здравкова, В. Маринова, Караманлиева (1), Ст. Валентинова, Д. Петрова (1), Ант. Симеонова (4), М. Йорданова (3).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.