martineli

martineli

Одобриха инвестиционна програма за 20 млн. лв. на Община Горна Оряховица

СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА РЕАЛИЗИРАНЕ НА ИНВЕСТИЦИОННАТА ПРОГРАМА НА ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА ПОДПИСАХА в края на миналата седмица заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, ръководител на управляващия орган на ОП „Региони в растеж”, и кметът инж. Добромир Добрев.

Инвестиционната програма на Община Горна Оряховица до 2020 година е на стойност 20 056 027 лв., като 19 млн. лв. е безвъзмездната финансова помощ по приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие” на ОП „Региони в растеж” 2014 – 2020 г.

Включените в нея проекти предвиждат реконструкция на пл. „Георги Измирлиев” и организация на уличната регулация. Предвидена е реконструкция и модернизация на парк „Детски кът”, както и основен ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Горна Оряховица. Предстои също и обновяване на двора на училището, осигуряване на достъпна среда и ново обзавеждане. Инвестиционната програма предвижда да бъдат извършени основни ремонти и да се приложат мерки за енергийна ефективност на ЦДГ „Бодра смяна” и ОДЗ „Елена Грънчарова” в Горна Оряховица. И в двете детски градини ще се обновят дворните пространства, ще се направи достъпна среда и ще бъде доставено ново обзавеждане и оборудване. В инвестиционната програма е заложено също изграждане на приют за бездомни хора, социални жилища, както и основен ремонт на НЧ „Братя Грънчарови – 2002”. Предвидено е и въвеждане на мерки за енергийна ефективност и изграждане на достъпна среда в сградата на дирекция „Социално подпомагане”.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

 

loading...

Един коментар за “Одобриха инвестиционна програма за 20 млн. лв. на Община Горна Оряховица

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *