Боксьор пребил младеж на автобусна спирка в Горна Липница, съдът го оправдал

21-годишен боксьор е изправен пред Окръжния съд за зверски побой отпреди две години в Горна Липница. Делото се гледа след лют прокурорски протест срещу оправдателна присъда на Атанас С. от Районния съд в Павликени. Той бил оправдан, независимо че потрошил долната челюст на друг младеж, който изпаднал в безсъзнание след боя и бил дълго в болница.

Случаят е от юни 2014 г., когато набитият отишъл на гости на баба си в павликенското село. На автобусната спирка около полунощ се събрала група младежи. К. със своя приятелка тръгнали да се прибират, но Атанас го спънал и той залитнал. К. казал да не го закачат, но подсъдимият го ритнал в стомаха. После започнал да го удря с юмруци и казал: „…Знаеш ли, аз съм боксьор, не знаеш какъв съм, ще те смачкам”.

Жертвата хукнала да бяга, но Атанас го настигнал и започнал да го налага с ръце и крака, докато падне на земята. Побойникът го вдигнал и взел един камък от земята, с който го ударил един път в лицето. После мъжът припаднал, дошла линейка и го закарала в болница, където престоял 3 дни и го оперирали.

Според мотивите за оправдателната присъда в Павликени прокуратурата не е успяла да защити обвинителната си теза и заради това Атанас е бил оправдан.

Н. ГЕОРГИЕВА

One thought on “Боксьор пребил младеж на автобусна спирка в Горна Липница, съдът го оправдал

  • 08.03.2016 в 20:08
    Permalink

    Браво на прокурора!
    Атанас С. не вярвам да го затворят, но дано поне го накарат да положи обществено полезен труд в Г. Липница. Щом има толкова енергия – нека да я вложи в нещо съзидателно.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *