Емил Стефанов със сребро и от шампионата на блиц

Втори сребърен медал от държавните първенства до 20 години във Велико Търново спечели Емил Стефанов. След второто място на класически шах състезателят на ШК „Етър” взе вицешампионска титла и на блиц.

Надпреварата за юноши и девойки премина в седем кръга по швейцарската система, с контрола за игра по 3 минути на състезател за цялата партия, с добавени по 2 секунди на ход, считано от първия. Финалът бе драматичен и едва вторият допълнителен турнирен показател определи златния медал и шампионската титла за Волен Дюлгеров „Михаил Тал” (Червен бряг), а среброто за Емил Стефанов.

При девойките шампионка стана Доника Шивачева „Тунджа 2009” (Ямбол) с 6 т. Най-добре от етърки се представи Мария Калбанова, която е седма с 4 т., колкото има и осмата Ива Пенчева.

Преди това се проведоха и държавните първенства по ускорен шах, където шампион стана Димитър Дюлгеров от „Михаил Тал” с 5.5 т., а Емил Стефанов е шести с 4.5 т. При девойките първа е Мария Васова от „Асеновец” с  6 т., а Ива Пенчева е пета с 4 точки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *