23 четения

И Драгижево има столетница

Столетница от лясковското село Драгижево получи специално внимание за юбилея си от кмета на общината. Д-р Ивелина Гецова посети възрастната жена, за да й поднесе своите пожелания по повод кръглата годишнина, а също и празнична торта и подаръци. За тържеството в дома на старицата, където се бяха събрали близки, роднини и съседи, дойде и селският управник Цоньо Трънков, както и председателят на пенсионерския клуб в селото Йорданка Балашева, която й поднесе много подаръци от името на цялата организация на пенсионерите в селото.

Донка Арнаудова е родена на 6 март преди век в Драгижево. Целият й живот преминава в труд на бащините ниви в родното село. Работи още от детството си за осигуряване на семейната прехрана, а по-късно и като полевъден работник в селското ТКЗС, в горнооряховския „Панайот Цвикев”, в дърводелски цех в родното село и т.н. Възрастната жена има две деца – син Стефан и дъщеря Янка, които са близо 80-годишни.

В празничния ден гостите на баба Донка бяха посрещнати от нейната дъщеря Янка, която се грижи с много всеотдайност за своята майка. Столетницата се радва и на внуци и на двама правнуци.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!