Свищовлии направиха пълен обрат за четири минути

„Академик” – „Партизан” 2:1

 

Втора поредна домакинска пролетна победа записа отборът на „Академик”. Както преди седмица обаче, така и в неделя свищовлии не стигнаха лесно до успеха. „Студентите” започнаха агресивно и в началото пропуснаха три добри голови ситуации. В 7-ата минута изритана от гостите топка не бе овладяна добре от Денчев, който опита да я върне на вратаря си Иван Христов. Последва неразбирателство между двамата и притичалият нападател на гостите от Червен бряг Калоян Тодоров вкара за 0:1. В следващите минути „студентите” пообъркаха ритъма си и чрез Десо Русев тимът на „Партизан” удари греда.

Постепенно свищовлии се върнаха в мача, изравниха играта и също стигнаха до голови възможности.

След почивката наставникът на „Академик” Боби Борисов влезе в игра и сложи в ред действията на възпитаниците си. Тошко Тодоров възстанови равенството в 62-рата минута с помощта и на доза късмет. Защитник на гостите можеше да изчисти топката пред голлинията, но се подхлъзна и тя влезе в мрежата зад него за 1:1. Денчев проби отбраната на „Партизан” 180 секунди по-късно, намери Георги Колев, който финтира бранител с лъжливо движение, и с плътен удар вкара за 2:1.

„Академик”: Христов, Ганев, Пл. Ангелов (61 Георгиев), Цолов, Денчев, Каравелов, Трайков, Ст. Иванов (46 Борисов), Колев, Тодоров (80 Димитров), Н. Иванов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *