3 четения

105 млади и стари безработни с шанс за нова работа

За пета поредна година КНСБ стартира проект „Шанс за работа”, който дава възможност на 105 трайно безработни лица за активно включване в пазара на труда. Проектът е част от Националния план за действие по заетостта и се реализира успешно за поредна година в партньорство с общините В. Търново, Г.Оряховица и Лясковец.

Той е насочен към две целеви групи безработни лица – първата група обхваща младежи до 29 години, а втората възрастни над 50 години. Бенефициентите трябва да са регистрирани в бюрата по труда като безработни и да са с образователен ценз основно или средно образование. Четиридесет и пет възрастни ще получат професионална квалификация „Болногледач”, стажувайки в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” и Дом за стари хора „Венета Ботева”. Шестдесет младежи ще преминат професионално обучение „Помощник-възпитател” и ще подпомагат екипите на детските градини в общините.

Десислава Янева и Иванина Янкова от регионалната структура на конфедерацията са организатори на проекта за област В. Търново. „Шанс за работа” осигурява стипендия от 8 лв. на включените лица за всеки присъствен ден, както и транспортни разходи за целия период на обучение от 4 дни. Предвидени са още и учебни материали.

След приключване на обучението част от лицата ще имат възможност да започнат работа на субсидирана заетост за 3 месеца.

С. МАРИНОВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!