СЛЕД КАТО „БОРБА“ ПИСА. Над 200 заявки за електрически тенджери в Полски Сеновец, две заминали за Англия

Над 200 заявки са получили в цеха на общинската фирма „Подем“ в Полски Сеновец, след като „Борба“ писа миналия месец, че тук все още се произвеждат електрически тенджери, познати от времето на социализма. Малкото цехче, в което работят петима, се управлява от Даринка Тонкова. Разтропаната шефка вече е заръчала ламарина от Гърция, за да поеме новите заявки.

Най-любопитната и вече изпълнена заявка е за две тенджери от Пловдив, които вече са изпратени в Англия. След публикацията в най-големия областен всекидневник производството на хитовите тенджери стана обект и на телевизионен репортаж в национална медия.

„…Веднага продадохме наличните около 70 броя и заваляха заявки от Сандански, Кюстендил, Плевен, София и други градове. Едва смогваме, но ще се справим“, каза вчера Даринка Тонкова. От цеха в Полски Сеновец тенджерите, в които става най-хубавият кекс, а може да се пече и всичко друго, излизат по 66 лв. Освен този хит на пазара в цеха продължават да произвеждат и стерилизатори за варене на буркани на терасата и електрически печки, известни като „таралежки“, заедно с всички видове сита.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.