Хайка срещу трошките в старата столица

Освобождават великотърновските улици от изоставените трошки. Кметът Даниел Панов е издал нареждания за принудителното отнасяне на 24 коли непосредствено преди празника на града. Всички те са били паркирани по улиците или зелени площи, общинска собственост, без явното намерение да бъдат използвани някога. Заповедите са следствие на обстойна проверка, а дейността по репатриране се извършва от оторизирана фирма, партньор на Община Велико Търново, по сключен договор.

На общинската площадка за временно съхранение и разкомплектоване вече са преместени четири моторни превозни средства, едно от които е малък автобус. Изпълнителят е разглобил два автомобила.

Проверката за установяване на извадени от употреба моторни превозни средства на територията на община Велико Търново започна през август и продължава до момента. За този период са установени общо 84 различни по вид автомобили. На колите без табели уведомленията бяха залепени под формата на стикер. 60 от собствениците са изпълнили съставените предписания.

2 thoughts on “Хайка срещу трошките в старата столица

 • 09.03.2016 в 13:44
  Permalink

  Борба, пишете поне по 2 статии на година по тази тема. Защо не пуснете фотографа си да снима 50 трошки и след като ги махнат да снима празното място, и да направите една рубрика „преди/сега“. А дали като се правят тези кампании се случва нещо?

  Отговор
 • 09.03.2016 в 21:41
  Permalink

  На кой номер да уведомим за изоставени автомобили?

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.