Новини

ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ С ДОКЛАД ЗА КАЧЕСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО В БЪЛГАРИЯ НА ИЗЛОЖЕНИЕ „ОБРАЗОВАНИЕ БЕЗ ГРАНИЦИ“

Родното образование се събира в НДК на 11 март

 

На предстоящо издание на „Образование без граници“ ще бъде представен мониторинговия доклад на Европейската комисия в сектор „Образование” за изминалата година и резултатите на ниво ЕС и конкретно за България. На форума ще участват високопоставени представители на Европейската комисия, които ще бъдат отворени за въпроси относно българското образование и постигнатите резултати.

На форума ще участват около 200 представители на всички нива на образователната система – ректори на български университети от цялата страна, директори на училища от цялата страна, началници на РИО инспекторати от цялата страна, представители на местната власт, министерства и много други. За първи път на едно място ще се съберат представители на всички образователни нива, които ще дискутират мястото на българското образование на европейския континент.

Основни ключови тенденции:

– България има най-висок процент от всички държави – членки на ЕС – 28, на ученици с ниски постижения по четене, математика и природни науки;

– Процентът на заетост на наскоро дипломиралите се е 52,6%, а за ЕС възлиза на 70,8%;

– България и Румъния са на последните места по участие на възрастни (от 25 до 64 години) в дейности по учене през целия живот;

– Около половината от всички студенти в България учат в шест от общо 52 професионални области: икономика, администрация и управление, право, комуникации и информационни технологии, педагогика и туризъм.

– България е сред държавите – членки на ЕС, с най-висок процент на лицата на възраст между 20 и 34 години, завършили висше образование и заемащи работни места, които традиционно не изискват такава степен на квалификация.

Заповядайте в Националния дворец на културата на 11 март (петък) и вземете интервюта от представители на Европейската комисия, отговарящи за България, както и от участващите във форума представители на българското образование. Форумът започва от 14.00 ч. в зала 7 на НДК и е част от Международно изложение „Образование без граници“.

Очакваме ви!

За допълнителна информация можете да се свържете на следните контакти: www.edu-fair.eu; е-mail: office@edu-fair.info; тел.: 02/9888604 или 0887 0997 30.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *