Три шампионски титли за великотърновския клуб “Илия Павлов” от едноименния турнир

Калоян Атанасов стана най-резултатен състезател при децата

 

Силно представяне в третото издание на международния турнир по борба в памет на Илия Павлов записаха великотърновските борци. В ДКС “В. Левски” сили премериха над 100 състезатели от България, Турция и Украйна, разпределени в три възрастови групи.

При децата шампион в категория до 32 килограма стана Калоян Атанасов от клуба, организатор на надпреварата, “Илия Павлов”. По пътя към титлата Атанасов записа четири победи в предварителната група с туш или технически туш, а на финала се справи с Денис Наим от Димитровград. С успеха Калоян Атанасов заслужи и приза за най-резултатен състезател при децата.

В категория до 47 килограма финалът бе великотърновски. Спечели го Петър Петков от “Царевец Етър 93”, среброто остана за Мартин Господинов от “Илия Павлов”.

При момчетата до 47 килограма бронз взе Йордан Касабов от КБ “Радослав Великов – Михаил Ганев”.

Преслав Върбанов от “Илия Павлов” остана втори до 53 килограма.

Драматичен финал беляза категория до 59 кг. Денис Желев от клуб “Илия Павлов” и Мехмед Болент от Шумен приключиха при 1:1 точки. Шуменецът обаче записа втори точка и това му донесе златното отличие.

При кадетите много здраво се бори Николай Михайлов от клуба домакин. Възпитаникът на Мирослав Колев постигна четири победи с технически туш, а на финала отвя украинеца Сергей Дмитриев с 10:0 точки. Трети в категорията е съотборникът му в “Илия Павлов” – Петър Петров.

Енсар Бъйк от Турция спечели битката до 63 килограма, като в спора за златото преодоля Борислав Колев от великотърновския клуб “Илия Павлов”. Преди това Колев записа три убедителни успеха срещу съперници от Ловеч, Раднево и Димитровград.

Ивайло Нинчев от “Илия Павлов” триумфира в категория до 84 килограма при юношите, като на финала тушира Цани Кръстев от Елена. Трети е друг еленчанин – Анатоли Христов, който на полуфинала бе спрян от Нинчев.

Съотборникът на Ивайло – Александър Златов, трябваше да се задоволи с второ място до 60 килограма, след като загуби финала с 8:4 точки от Гюкхан Илмъз от Турция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *