4 четения

Турски ТИР се обърна и повлече други два камиона и лека кола

По чудо във верижната катастрофа край В. Търново жертви няма

ТРИ ТИРА И ЕДНА ЛЕКА СЕ СБЛЪСКАХА ВЧЕРА СУТРИНТА ПО ПЪТЯ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО КЪМ САМОВОДЕНЕ в района на кожа база. Верижната катастрофа стана към 8 часа, а пътят бе затворен за няколко часа. По чудо няма жертви и пострадали при поредния нелеп инцидент. Празен турски ТИР с ремарке карал с висока скорост по мокрия асфалт и при завой ремаркето се обърнало насред пътя, а от него започнали да летят ламарини.

На същия път и по същото време на български ТИР му се спукала гума, а возилото станало неуправляемо по мокрия от дъжда път. Ремаркето му се откъснало и ударило преминаващ друг турски камион, пълен с железа. За да избегне удара с ламарините, той рязко свил, но излязъл от пътя и се стоварил върху стара постройка на кожарската фабрика, която се ползвала от работници за съблекалня, но вчера е била празна поради ранния час на инцидента.

За Самоводене пътувал лек автомобил с дама зад волана. Пред нея летели ламарини и железа и за да избегне жесток сблъсък, тя отбила колата, но се ударила в дърво край пътя.

Районът на катастрофата бе отцепен, а пристигналите линейки оказаха първа помощ на леко пострадалите, които са трима от четирите возила, но след първа помощ в болницата са освободени.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *