8 четения

Времето ДНЕС 11.03. /петък/. Най-хладно ще бъде в понеделник и вторник с минимални температури около и под нулата, а най-топло – в събота и в края на периода

През нощта ще бъде облачно, на места с превалявания от дъжд. Вятърът ще бъде слаб от северната четвърт. Минималните температури през нощта ще бъдат между 5 и 8 гр. За района на В. Търново минимална температура 7. През деня ще бъде облачно, на места със слаби превалявания от дъжд. Вечерта валежите ще спират и облачността ще се разкъса. Ще духа слаб вятър от северната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 8 и 11. За В. Търново максимална температура 10. Над Западна и Централна Стара планина ще бъде облачно с валежи от дъжд и сняг. Вечерта и през нощта срещу събота валежите ще спират. Вятърът ще бъде умерен от южната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат 2 – 3 гр. На 2000 м максималните температури ще бъдат около минус 3 – минус 4. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 26.9 през 1914 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 10.6 през 1996 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 36 минути и ще залезе в 18 часа и 19 минути. Фаза на Луната: две денонощия след новолуние.

До понеделник времето ще бъде предимно облачно с превалявания от дъжд. Временно спиране на валежите и разкъсване облачността се очаква в събота, но от събота вечерта и през нощта срещу неделя отново ще има превалявания. Валежите в неделя и понеделник ще бъдат около и над 10-15л/ кв. м. През втората половина на периода ще преобладава време с променлива облачност. През по-голямата част периода вятърът ще бъде слаб от северната четвърт. Усилване на вятъра до умерен и силен от североизток се очаква в неделя и понеделник. Най-хладно ще бъде времето в понеделник и вторник, а най-топло – в събота и в края на периода. Минималните температури в понеделник и вторник ще бъдат между минус 2 и плюс 1, през останалите дни ще бъдат между 4 и 7. Максималните температури в понеделник и вторник ще бъдат между 3 и 6. През останалите дни от периода максималните температури ще бъдат между 8 и 13.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

НИМХ – Филиал Плевен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!