84 четения

Иванина и Йончо отиват на национално състезание по гримьорство и фризьорство

ИВАНИНА АНАНИЕВА И ЙОНЧО ГЕНОВ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО МОДЕН ДИЗАЙН ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЩЕ ПРЕДСТАВЯТ ОБЛАСТТА В НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРОФЕСИИ „Най-добър млад фризьор и гримьор”. Двамата спечелиха вчера училищния кръг на двете състезания по фризьорство и гримьорство.

И двама са ученици в 12-и клас. Те ще се състезават и в националния кръг на конкурса, който е част от Панорамата на професионалните училища. Тази година форумът е през април в Пловдив и на него се събират всички професионални училища в страната. Заедно с двамата победители в конкурса ще участва и единадесетокласничката Анита Вачева, която е била модел на Иванина и Йончо.

„МИНАЛО С БЪДЕЩЕ“ БЕШЕ ТЕМАТА НА КОНКУРСИТЕ ТАЗИ ГОДИНА. Идеята на учителите е била да провокират възпитаниците на двете основни паралелки да се опитат да съчетаят традицията с модерните тенденции в грима и фризьорството. По шестима възпитаници на двете професии мериха сили пред погледа на журито, което беше водено от Маринка Стефанова.

В гимназията от години има оборудвано фризьорско ателие, където бъдещите коафьори се обучават на тънкостите в професията. Има и козметично студио за тези, които са решили да превърнат козметиката в своя професия. Тези две професии, които са основата на гимназията, ще бъдат включени и в тазгодишния прием, каза директорът на училището Боряна Мочева.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!