martineli

martineli

ОДЗ „Ален мак“ получи награда от екофондация

ОБЕДИНЕНОТО ДЕТСКО ЗАВЕДЕНИЕ „АЛЕН МАК“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПОЛУЧИ ВЧЕРА ОФИЦИАЛНО ГРАМОТА ЗА УЧАСТИЕТО СИ В Националния конкурс „Най-големият малък приятел на животните“. Състезанието е за рисунка и е на фондация „АФА-България“.

15 рисунки на деца от търновската детска градина са били изпратени за участие в състезанието. Картините на малчуганите дори са били изложени в Народното събрание, другата част от получените работи организаторите са показали в Министерството на културата. Най-активните детски градини и училища са наградени с грамоти и поздравителни адреси, обясни Аксиния Боснева от „АФА-България“. Вчера тя дойде лично, за да връчи отличието на директорката на детската градина Венета Камбурова (на снимката).

Грамотата върви заедно с фотокопие на рисунката „Дървото на хармонията“, която е била създадена от учителите и директорите на детските градини и училища, чиито деца са участвали в експозицията в Народното събрание. Дървото представлява уголемена детска рисунка, а листата отпечатъци на длани. В създаването на рисунката е участвала и директорката на ОДЗ „Ален мак“ г-жа Камбурова.

Предстои да бъдат номинирани и най-добрите рисунки. 250 учебни заведения от цялата страна са се включили в тазгодишното издание на конкурса, което е пето поред. От Велико Търново рисунки са изпратили само децата от ОДЗ „Ален мак“.

С. БОЯНОВА

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *